Gi oss en drøm vi kan tro på: En fotoutstilling om diakoni

Kirkens Nødhjelp følger ukrainske flyktninger som tar farvel med familiemedlemmer på grensen. Kirkens Nødhjelp gir mat, vann og husly til mennesker på flukt. Foto: Håvard Bjelland.

Fotoutstillingen «Gi oss en drøm vi kan tro på. En fotoutstilling om diakoni» er et samarbeid mellom seks diakonale organisasjoner om et fotoprosjekt med sterke historier, og forfatter Lars Saabye Christensen har skrevet en salme til utstillingen.


ARCTICulations of Faith er et delprosjekt under Bodø2024, der programmet gjennom ulike kunstuttrykk skal vise hvordan religion og tro har vært – og er – fundamental for menneskers livstolkning og livsbetingelser i nord. Ingen sider ved livet har gjennom historien inspirert mer til kunst, musikk og arkitektur enn religion og menneskers behov for religiøse uttrykk.

Vi lever i ei tid der mennesker reiser mye. Vi stimuleres av møter med andre kulturer og religiøse skikker. Dette påvirker oss. Bevissthet om egen kultur og historie, og åpenhet for verdier fra andre kanter av verden, inspirerer til refleksjon over forholdet mellom kultur, kunst og religion.

Hele programmet er nærmere beskrevet her:  https://kin.no/Faith-programmet-2024

De seks fotoprosjektene:

Kirkens Bymisjon følger kvinner med bakgrunn fra ulike kulturer på et sykkelkurs, der folk som har hatt tøffe liv i rus og kriminalitet er instruktører.  

Frelsesarmeen følger innsatte gjennom et retreat-tilbud i Halden fengsel. Retreaten er åpen for alle innsatte, uavhengig av religion. Rammen under retreaten er bønn, bibeltekster og messer.

Kirkens Nødhjelp følger ukrainske flyktninger som tar farvel med familiemedlemmer på grensen. Kirkens Nødhjelp gir mat, vann og husly til mennesker på flukt.

Stiftelsen Signo følger Oda, elev ved Signo grunn- og videregående skole, til konfirmasjon i Tomaskirken, Signos egen sansekirke. Undervisningen foregår på tegnspråk. 

Den norske kirke følger flyktninger og innvandrerkvinner som inviteres til kvinnekvelder for å bli kjent med hverandres ulike kulturer og religioner.   

Diakonhjemmet følger pasienters møter med ansatte på to avdelinger ved Diakonhjemmet sykehus. Institusjonen står daglig i en to tusen år gammel tradisjon som utfordrer ansatte til omsorg og behandling av mennesker i nød.

Fotoutstillingen har tidligere vært vist på Rådhusplassen i Oslo, ved Nidarosdomen i Trondheim under Olavsfest, i Andebu og ved Diakonhjemmet i Oslo.

Utstillingen, som er plassert i Bodøs domkirkehage, åpnet 15. juni og er tilgjengelig til og med 2. juli.

Medvirkende under åpningen

  • Musikk v/Elsk

  • Pål A. Berg, produsent for utstillingen

Forrige
Forrige

Midsummer Mystery: Kapteinen og Jektenissen ber om hjelp fra publikum

Neste
Neste

Meditasjonstreet i Lofoten: Et interaktivt verk