DECONFINING


Ti europeiske kulturhovedsteder og ti samarbeidsbyer på det afrikanske kontinentet deltar i prosjektet. Bodø samarbeider med Segou, som ligger omtrent 20 mil nordøst for Bamako i Mali. Rabat er den første afrikanske kulturhovedstaden i prosjektet.

I den første fasen av prosjektet blir det produsert korte tekster som omhandler ulike former for begrensninger. Forfatterne befinner seg i ulike byer og miljøer, og de opplever svært ulike begrensninger. I Bodø er de to forfatterne som deltar i den første fasen, Salimata Togora og Kathrine Nedrejord.

LES TEKSTEN TIL KATHRINE OG SALIMATA HER

Prosjektet vil fortsette med debatter, forskning og publisering om politiske, geografiske og systemiske begrensninger før det hele kulminerer i mer kunst i 2024.

DECONFINING er et fireårig prosjekt finansiert av EU som samler kulturarbeidere, kunstnere, politikere og publikum fra to kontinenter - Europa og Afrika. Dedikert til å bidra til en bedre forståelse av (sosiale, politiske og økonomiske) fastlåste mønstre fra ulike synspunkter, har prosjektet som mål å utforske og utvikle nye måter for interkontinental kunstnerisk og kulturell (politisk) samarbeid, samt å gi bedre tilgang og informasjon for interkontinental mobilitet og samarbeid.

Byggende på det nære samarbeidet og utvekslingen mellom europeiske og afrikanske kulturhovedsteder, fra Lusaka i Zambia til Bodø i nordlige Norge, søker DECONFINING det som binder oss sammen; hva som definerer, deler og skiller oss; og muliggjør en utveksling.

Over 250 kunstnere, 2 500 representanter fra kulturorganisasjoner og 400 kulturstakeholdere på to kontinenter, og mer enn 30 land jobber sammen for å utvikle en inkluderende, bærekraftig og deltakende ramme for samarbeid mellom Europa og Afrika (senere utvidet til andre regioner i verden).

https://deconfining.eu/ 

Deconfining: ARNIE – En håndbok for bedre internasjonale relasjoner

Vi trenger en ny æra med globalt samarbeid, med kultur som et virkemiddel. Alle store utfordringer er globalt sammenknyttet og krever felles overveielse og handling. I denne sammenhengen trenger vi mer interkontinental lokal-til-lokal involvering utover global politikk og internasjonal handel. ARNIE-håndboken – utarbeidet av Sylvia Amann, inforelais med bidrag fra globale grupper – gir argumenter, prioriteringer og praktiske råd for oppdaterte internasjonale (kulturelle) relasjoner, fra hvorfor til hvordan.

Håndboken


Forrige
Forrige

Music on Display

Neste
Neste

Pelle Politibil på nye eventyr