Equinor med millionstøtte til UNG2024
Equinor er nå en del av Bodø2024-universet. Og det handler om ungdommen.
Det ble klart etter at selskapet denne uka signerte en stor avtale med kulturhovedstadsprosjektet. Avtalen er på en million kroner og pengene skal gå til en helt unik satsing – nemlig satsingen på ungdom.
I samarbeid med UNG2024 inviterte Equinor «UNG Crew» til workshop sammen med både First Lego League og Arctic Race: Målet var at ungdommene skulle få være med å planlegge arrangementene.
– Vi søker morgendagens helter, og det er dere i dette rommet. Det er dere som skal bestemme hva dere har lyst til å gjøre, og hvordan dere ønsker å gjennomføre det. Dette er grunnen til at vi støtter prosjektet, sier Jon Christian Harestad fra Equinor.
Dan Tuppen, Lete- og produksjonsdirektør i Nord-Norge for Equinor, kunne også forteller at Equinor har en omfattende satsing i nord, og at det føltes naturlig å samarbeide med Bodø2024 og UNG2024-prosjektet.
– Vi er avhengig av stabil arbeidskraft i Nord-Norge til den store aktiviteten som planlegges framover. Da trenger vi mange kloke hoder her i årene som kommer. Equinor har som en nasjonal aktør et samfunnsansvar, og med dette prosjektet kan vi drive med kompetanseheving og bidra til å øke bolysten i området, sier Tuppen.
Omtrent førti ungdom tilknyttet «UNG Crew» møtte opp til informasjon-og workshopmøtet torsdag ettermiddag. Prosjektet er fortsatt i startfasen og mye planlegging gjenstår. Med Equinor på laget blir akkurat det litt lettere: «Det betyr alt», forteller prosjektleder Charlotte Nyheim Eriksen engasjert.
– Målet med Equinor-samarbeidet er å styrke ungdommens kompetanse. Å gi de de riktige verktøyene til å gjøre det de ønsker å gjøre. Her kan vi være med å skape fremtidens kulturarbeidere og ledere. Støtten gjør det mulig å tilrettelegge for akkurat dette i form av kurs, møter og ulike arenaer hvor ungdommen virkelig kan lære og utvikle seg masse, forteller hun.
Prosjektleder Eriksen understreker at et av målene for UNG2024 er å skape ringvirkninger for årene som kommer, hvor et av tiltakene er å utvikle gode samarbeid med de ulike kulturtilbudene for ungdom i byen. Blant dem er nettopp First Lego League og Arctic Race, som hver for seg holdt presentasjoner for ungdommen før de ble delt opp i tre workshop-grupper. Den tredje gruppen tilhørte Equinors Jon Christian Harestad og Dan Tuppen, som forteller at det var både nyttig og interessant å høre fra ungdommene.
– Blant de gode arrangement-forslagene var det noen som foreslo å arrangere en åpen dag på VGS hvor ulike bedrifter kunne holde workshops for å vise litt av hvilke jobber som finnes i regionen. Og for å ikke bare gjøre det faglig tungt, skulle enten Erlend Elias eller Erlend Osnes komme innom for underholdningens skyld, smiler Harestad.
I de andre gruppene ble både gaming, konserter og konkurranser store samtale-emner. Et forslag var det ungdommene kalte: «Mini Kompani-Lauritzen». Et annet en Fortnite-konkurranse mellom skolene i byen, med billetter til Tusenfryd som et premieforslag.
Cecilie Haugseth, programkoordinator i UNG2024 skryter av både First Lego League og Arctic Race for deres engasjement og interesse i ungdommens perspektiv.
– First Lego League arbeider målrettet mot ungdom og er sånn sett et ypperlig arrangement for oss å samarbeide med. Det er også supergøy at Arctic Race ønsker å snakke med ungdom, at de skjønner at det er ungdom som best vet hva ungdom vil ha. Vi ønsker å vise at det er mer enn et sykkelritt, å favne bredere og fortelle at dette er en folkefest for alle i alle aldre, sier hun.