Craig Alibone lanserer Bodø2024-sjokolader
Fredag 24. mars lanseres Bodø2024s to sjokolader. Craig Alibone har satt sammen to nye smakskombinasjoner og er veldig fornøyd med resultatet.
- Begge er basert på melkesjokolade, fordi det er en favoritt blant nordmenn. Den første sjokoladen er med brente mandler og rosmarin. En lett saltet sjokolade med karakteristisk duft, som gir følelsen av å være i naturen. Den andre sjokoladen inneholder brunost og solbær. Den er rik, fruktig og søt, og en flott referanse til Nord-Norge, forteller Alibone.
Engelskmannen har bodd i Norge og Bodø i mange år og har opparbeidet seg god kunnskap om hva folk liker og hva norsk kultur verdsetter.
- Når vi jobber med nye produkter så tester vi forskjellige smakskombinasjoner, teksturer og følelser. Vi starter alltid med omgivelsene. Hva vil folk ha og hva skal det representere?
Konkurranser
- Er disse sjokoladene smaken av Nordland?
- Jeg tenker de representerer Norge. Vi kunne ha gått for enda mer nordnorske ingredienser, men jeg tror at smakene vi bestemte oss for vil treffe lokale og tilreisende.
Han er såpass fornøyd at han vil melde de på i konkurranser.
- Jeg er veldig fornøyd med det vi har lagd. Så fornøyd at jeg har tenkt til å sende begge inn til internasjonale sjokoladekonkurranser.
- Et prakteksempel
Kommunikasjons- og markedssjef i Bodø2024, Helge Grønmo, er glad for at Craig Alibone hadde lyst til å sette sitt preg på Bodø2024.
- Dette er et prakteksempel på hvordan vi ønsker at næringslivet skal bruke muligheten til å gjøre det lille ekstra rundt 2024. Vi håper flere ønsker å gjøre det samme, forteller Grønmo.
- Hvor mye betaler dere Craig Alibone for å få dette til å skje?
- Ingenting! Vi lufta ideen for Craig og han ga den liv. Craig selger sjokoladen som sitt produkt, på lik linje som alle de andre produktene han har.
Her får du kjøpt Bodø2024-sjokoladene:
Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria
Torvgata 1, Bodø