Eventyrlig salg av Bodø2024-sjokoladen: Vi er skikkelig stolte av produktene
Salget av Bodø2024-sjokoladen har gått over all forventning. Craig Alibone nærmer seg nå 10.000 solgte sjokolader.
Vi forventet at sjokoladen skulle bli populær, men vi kunne ikke se for oss at det skulle ta helt av, sier Craig Alibone.
Han inngikk et samarbeid med Bodø2024 allerede i 2022 om å lage den offisielle kulturhovedstads-sjokoladen, og tidlig året etter ble den lansert. I to varianter.
– Begge er basert på melkesjokolade, fordi det er en favoritt blant nordmenn. Den første sjokoladen er med brente mandler og rosmarin. En lett saltet sjokolade med karakteristisk duft, som gir følelsen av å være i naturen. Den andre sjokoladen inneholder brunost og solbær. Den er rik, fruktig og søt, og en flott referanse til Nord-Norge, fortalte Alibone under lanseringen.
Engelskmannen, som nå altså har gjort bodøværing av seg, brukte mye tid på å teste ulike kombinasjoner før de to variantene ble satt i produksjon. Det var en klok beslutning. For nå har vi fasiten. Publikum elsker sjokoladen.
– Vi får så utrolig mange positive tilbakemeldinger. Mange sier dette er blitt deres nye sjokoladefavoritter. Begge variantene selger godt, men det er nok brunost og solbær som er aller mest i skuddet.
Alibone avslører nå at sjokoladen ikke forsvinner når året er omme.
– Vi skal fortsette å produsere dem også neste år. Begge sjokoladene vant bronse under The International Academy of Chocolate Awards, så vi er veldig stolte over produktene. Sjokoladene har slått an hos både unge og gamle, turister, bedrifter og lokale. Vi spesialiserer oss på håndverksjokolade, så det å lage et skreddersydd produkt for dette spesielle året var en flott mulighet.
Kommunikasjons- og markedssjef i Bodø2024, Helge Grønmo, er både glad og bittelitt overrasket over responsen.
– Jeg hadde forventet at sjokoladen skulle selge bra, for det er en vanvittig god sjokolade, men at det skulle selges 10.000 stykker er over all forventning. Vi betaler ikke Alibone noen ting for konseptet. Vi luftet ideen for et par år siden og Craig ga den liv. Han selger sjokoladen som sitt produkt, på lik linje med alle de andre produktene han har.