Foto: Ernst Furuhatt

12/11/2021

Hamsunsenteret  blir en del av kulturhovedstadsåret 2024 med ‘Messy Corners’

Den kontroversielle Hamsun blir en del av Bodø2024 

Hamsunsenteret startet i 2020 et omfattende arbeid med å skifte ut hovedutstillingen i tårnet på Presteid i Hamarøy.

Hovedutstillingen ferdigstilles som en del av markeringen av kulturhovedstaden. I de nye delene av utstillingen skal blant annet de kontroversielle sidene av Knut Hamsuns liv og forfatterskap løftes fram. I søknaden om å bli kulturhovedstad trekkes Hamsunsenteret frem i prosjektet “Messy Corners”, en satsning på kontroversielle kunstnere.

Bodø2024 har satt av tre millioner til samarbeidet.

– Hamsun regnes både som en moderne forfatter og som en kontroversiell person. Ståle Dingstads bok om Hamsun og Holocaust startet i år en debatt som viser hvor viktig og relevant denne problematikken fortsatt er. Samarbeidet med Bodø2024 gir oss en spennende mulighet til å overføre erfaringer og kunnskap inn i kulturhovedstadsåret, sier direktør ved Hamsunsenteret, Solveig Hirsch.

Kunstnernes skyggesider

For Hamsunsenteret og Bodø2024 er det viktig å anerkjenne at de største kunstnerne også er mennesker, med alt det innebærer av rotete hjørner og skyggesider, noe tittelen “Messy Corners” gjenspeiler.

– Dette prosjektet skal belyse de rotete hjørnene i kunstnerlivet, og forholdet mellom kunsten og kunstneren. Mennesker er ikke som de plettfrie reklamebildene og sosiale medieprofilene vi blir utsatt for over alt. Også de største kunstnerne er hele mennesker, og kvalitetskunst formidler alle fasetter av å være menneske, sier programsjef for Bodø2024, Henrik Sand Dagfinrud.

Kontakter

Solveig Hirsch, Direktør, Hamsunsenteret

Telefon: 976 84 258
E-post: solveig.hirsch@nordlandsmuseet.no

Henrik Sand Dagfinrud, Programsjef Bodø2024

Telefon: 990 29 266

E-post: Henrik.Sand.Dagfinrud@bodo2024.no