04/11/2021

Konsert i Pluragrotta

I samarbeid med Bodø 2024 er målet å gjøre den første konsert noen gang inne i Nord-Europas største vannfylte grotte – Pluragrotta! Bodø 2024, VisitPlura/Ina Santala Trælnes, Håkon Skog Erlandsen, og Smeltedigelen Musikkfestival står bak dette prosjektet som skal realiseres i 2024.

«Bodø2024 skal bruke naturen på nye måter i prosjektet, og vi skal bidra til å gjør Nordland mer kjent i Europa. Konsert i Pluragrotta er et spektakulært prosjektet som potensielt kan nå ut til et stort publikum gjennom streaming internasjonalt. Det er helt unikt å gjøre konsert på en lokasjon som dette» sier direktør i Bodø2024 André Wallann Larsen

«Dette blir heftig. Et strålende eksempel på kunst i og med naturen, eller Art of Nature, som vi skriver om i EU-søknaden. Det går rett og slett ikke an å komme tettere på naturen enn dette, og den opplevelsen skal vi sørge for å formidle ut i verden.» sier Henrik Dagfinrud, Bodø 2024

Den første delen – en teaser – skal nå gjennomføres med egen innsats, drahjelp fra Bodø 2024 og lokal samarbeidspartner. Den neste delen, hovedprosjektet der flere musikere skal inn i grotta for å gjennomføre en større konsert krever større ressurser. Konserten i grotta blir noe som aldri tidligere er gjort. Det kreves detaljert planlegging, ekstrem grad av sikkerhet og et større filmteam. Det skal skrives ny musikk og det krever dyktige musikere/dykkere som er sertifiserte og motiverte.

«Vi har tidligere gjennomført bryllup da jeg og Janis giftet oss i grotta, så vi vet at dette er gjennomførbart. Med høge krav til sikkerhet, sertifisering av musikere/dykkere, internasjonalt filmteam og gode produsenter skal dette bli en spektakulær opplevelse som filmes og gjøres tilgjengelig for hele verden» sier Ina/VisitPlura.

Håkon Skog Erlandsen Jazzathlet har gjennomført nødvendige sertifisering og har vært inne i Pluragrotta flere ganger. «I første omgang skal jeg nå inn i grotta sammen med saksofonen min og gjøre en teaser for å promotere og vise hvor rått hovedprosjektet vi skal gjøre i 2024 skal bli. Da skal jeg inn i Pluragrotta sammen med flere musikere for å gjøre en konsert med musikalsk høg kvalitet» sier Håkon.

«For å realisere Hovedprosjektet jobber vi nå med samarbeidspartnere som har de samme ambisjonene som Håkon, Ina og Bodø 2024. Ambisjoner om å realisere noe som er bærekraftig, skape varige verdier, som tar i bruk unik arktisk natur og som dokumenterer den spektakulære opplevelsen av å dykke inn og gjøre konsert inne i Nord Europas største vannfylte grotte» sier prosjektleder Bjørn Bonsaksen/Smeltedigelen.

Bilder av Håkon Skog Erlandsen:

For mere informasjon

Smeltedigelen Musikkfestival; Bjørn Bonsaksen; 951 66 250

Ina Santala Trælnes/Visit Plura; 907 58 523

Håkon Skog Erlandsen 991 67 665

Bodø 2024, Henrik Sand Dagfinrud 990 29 266