Foto: Stian Andersen

20/09/2021

a-ha spiller inn nytt album i Bodø

For første gang siden Cast in Steel i 2015 skaper Norges mest suksessrike popgruppe ny musikk i form av musikkfilmen True North, som spilles inn sammen med Arktisk Filharmoni på Svømmehallen Scene i Bodø.

Bodø2024, Arktisk Filharmoni, Svømmehallen Scene og Bodø kommune har inngått et samarbeid som sikrer at a-ha møter et apparat av musikere og teknikere på toppnivå. Svømmehallen får en skikkelig ilddåp som produksjonssted når huset transformeres til et filmsett i starten av november.

En historisk produksjon

«Vi i Parken og Svømmehallen Scene er utrolig stolte over å få en så stor og historisk produksjon til oss. En bedre start på Svømmehallen Scene kunne vi ikke bedt om, og som store fans av a-ha er dette en drøm som går i oppfyllelse», sier Gøran Aamodt.

«Vi gleder oss veldig over at det gode samarbeidet vi har med våre venner i Bodø2024 og Parkenfestivalen åpner for muligheter som denne. Det viser at vi samarbeider godt i nord og at vi oppnår veldig spennende resultater når vi går sammen», sier direktør Tor Lægreid i Arktisk Filharmoni.

«Vi gleder oss til å samarbeide med de flinke folkene i Arktisk Filharmoni på True North prosjektet. Mitt første møte med dette spennende orkesteret var som styreleder for Festspillene i Bergen, om et mulig samarbeids-prosjekt på Svalbard, og det føles veldig riktig nå å endelig få jobbe sammen på et prosjekt som er rotfestet i det landskapet orkesteret har definert som sin hjemme-arena», sier Magne Furuholmen fra a-ha.

Kobler lokale krefter i alle ledd

«Dette prosjektet er et godt eksempel på ekte nordnorsk samarbeid. Det blir mulig fordi vi løfter sammen», sier programsjef i Bodø2024 Henrik Sand Dagfinrud. «Det er koblet på lokale krefter i alle ledd, som skal kjøre produksjonen sammen med teamet rundt a-ha. Bandet har vært her før, og vet at vi har kompetansen og kapasiteten som kreves. Og så er vi i gang med noe av det aller artigste, når vi samler et ungdoms-crew som får følge de aller råeste teknikerne og produsentene i bransjen», sier Henrik Sand Dagfinrud, programsjef i Bodø2024.

Bodø2024 har generalsponsor Bodø Energi på laget i denne satsingen. Det å få mulighet til å gjennomføre produksjoner på dette nivået i Bodø løfter kapasiteten for hele bransjen. Det vil gi erfaringer og kompetanse som bygger mot 2024. Alt fra de største profesjonelle leverandørene til byens ivrigste ungdommer skal kobles på når det hele braker løs om bare en drøy måned.

Bodø kommune har jobbet over lang tid med å legge til rette for kulturaktivitet i det ikoniske bygget i Rensåsen, med særlig fokus på ungdom.

«Vi har hele tiden tenkt at svømmehallen har potensiale utover det å være en ordinær konsertarena. At vi får inn en produksjon på dette nivået med en gang huset tas i bruk, er helt fantastisk og langt over det vi har turt å drømme om», sier Ole-Thomas Kolberg, leder for Svømmehallen Kulturfabrikk, Bodø kommune.

«At a-ha velger Bodø som arena for innspilling av sin nye musikkfilm og Arktisk Filharmoni som orkester viser hvor langt det profesjonelle musikklivet i landsdelen har kommet både kunstnerisk og produksjonsfaglig. Dette sier mye om hvilke muligheter vi har i årene som kommer,» sier direktør i Bodø2024 André Wallann Larsen.

Med a-ha The Movie ut denne måneden er timingen for denne lanseringen også perfekt.

Kontaktpersoner

a-ha

Harald Wiik
+47 957 54 243

Bodø2024

Henrik Sand Dagfinrud
+47 990 29 266
Henrik.Sand.Dagfinrud@bodo2024.no

Svømmehallen Scene

Gøran Aamodt
+47 406 29 711
goran@parkenfestivalen.no

Arktisk Filharmoni

Lasse Jangås
+47 905 24 080
lasse@arktiskfilharmoni.no