14/09/2021

Eurogym kommer til Bodø 2024!

Stort for Bodø og Nord-Norge

Ordføreren i Bodø, Ida Pinnerød, er veldig fornøyd med å få Eurogym til byen. «Gratulerer til alle som har stått på for å få dette til, det blir kjempebra!

I Bodø gleder vi oss til å arrangere det nordligste Eurogym, og det er selvsagt ekstra hyggelig at det legges til Bodø i 2024 og dermed blir en del av det spennende kulturhovedstadsåret»!

Det hele startet med at Bodø søkte om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024, hvor Eurogym var oppgitt som et tiltak knyttet til prosjektet.

Programdirektøren i Kulturhovedstadsprosjektet Bodø-2024, Henrik Sand Dagfinrud jubler over vedtaket: «Dette er svært gledelige nyheter! Et stort lag har vært i sving for å komme i posisjon til å vurderes som arrangørby. Nå er den første store milepælen passert, og vi kan se frem til å ønske tusenvis av ungdommer velkommen til kulturhovedstaden i 2024».

Også reiselivssjef i Visit Bodø, Ann-Kristin Rønning Nilsen, gleder seg til å invitere 5000 ungdommer til Bodø: «Det har vært fantastisk å bidra inn i søknadsprosessen, og det er lagt ned mye jobb både lokalt i Bodø og av turnforbundet nasjonalt for å presentere en så god søknad som mulig. Så dette er en utrolig gledelig beskjed å få! Nå ser vi fram til å kunne ønske ungdom fra hele Europa velkommen til Bodø i 2024 og gi de opplevelsen av «Midsummer madness», midnattssola og ekte nordnorsk gjestfrihet».